Recenzie ”Motanul care voia să salveze cărțile” de Sosuke Natsukawa


qotd: Care este ultima carte pe care ați citit-o? 💐💗


° Rating: 4/5 ⭐️

° Gen: ficțiune

° Pagini: 244

° Editura: @editura_litera


•🐈•

Viața lui Rintarō este complet dată peste cap atunci când bunicul său moare. Singurul lucru care i-a mai rămas de la acesta este numai Anticariatul Natsuki, pe care băiatul va fi nevoit să îl închidă în scurt timp.


Între bunicul băiatului şi Rintarō nu există multe asemănări, dar ceea ce împărtăşesc este dragostea lor fără de sfârşit pentru cărți. Băiatul este timid, închis în el şi deprimat. Totul pare că se duce de râpă în lumea lui Rintarō, până când la ușa anticariatului își face apariția un motan.


Dar nu un motan obișnuit, ci unul care știe să vorbească. Tigruț, motanul rotofei, portocaliu cu dungi maronii, asemenea unui tigru are nevoie de ajutorul lui Rintarō. Acesta îl invită într-o misiune primejdioasă de a salva cărțile. Cei doi vor avea de parcurs trei labirinturi, în care le vor fi puse la încercare logica, inteligența și dragostea pentru lectură.


•🐈•

Cartea asta a fost super drăguță❤️ Mi-au plăcut personajele, mai ales Tigruț și Sayo. Am adorat discuțiile profunde purtate de Rintarō în cele patru labirinturi. Mi s-a părut interesant felul în care autorul a creeat logica celor patru personaje din labirinturi, o logică ușor de înțeles, susținută de argumente solide, niște puncte de vedere mai underrated, să zic așa. De asemenea, mi-a mai plăcut și stilul de scriere al autorului🫶


Pe de altă, parte, cartea nu m-a dat foarte mult pe spate, au fost unele pagini de umplutură, și descrieri cam multe... Capitolele au fost mai lungi decât era cazul. Rintarō nu prea mi-a plăcut, era prea timid și fără coloană vertebrală.


•🐈•

Per total, a fost lectură ușoară, relaxantă, perfectă pentru perioadele mai aglomerate. A fost o povestioară frumoasă. Zi făină!🙃


Cartea ”Motanul care voia să salveze cărțile” de Sosuke Natsukawa o puteți cumpăra online de aici.






Comentarii